Wieprzowe roladki z warzywami

Wieprzowe roladki z warzywami

Dodano: 
Wieprzowe roladki z warzywami
Wieprzowe roladki z warzywami / Źródło: Fotolia

Skład

  • 40 dag łopatki wieprzowej bez kości
  • po 1/2 papryki czerwonej i zielonej
  • cebula
  • sałata 
  • papryka żółta
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku
  • szczypta papryki ostrej, słodkiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu

Zaczynamy

Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na środku każdego plastra układamy po kawałku papryki czerwonej, zielonej a także kilka piórek cebuli. Mięso rolujemy i spinamy wykałaczką, aby się nie rozpadło. 
Miód, 3 łyżki oliwy z oliwek, papryki w proszku i przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy i tak przygotowaną marynatą smarujemy roladki, po czym odkładamy je na około 15-20minut. Po tym czasie smażymy na patelni na złoty kolor.
Roladki podajemy z gotowanymi ziemniakami i sałatką przygotowaną z zielonej sałaty, pokrojonej w kostkę żółtej papryki i pomidorków koktajlowych, które doprawiamy solą. pieprzem i oliwą.

Czytaj także

 0

Czytaj także