Kotleciki schabowe

Kotleciki schabowe

Dodano:   /  Zmieniono: 
Kotleciki schabowe
Kotleciki schabowe / Źródło: Fotolia / Autor: Jacek Chabraszewski

Skład

  • 40 dag schabu bez kości
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz do smaku
  • 50 dag ziemniaków
  • szczypiorek 
  • kilka garści rukoli
  • 2  pomidory
  • 1 czerwona cebula

Zaczynamy

Schab dzielimy na plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i miodem i smażymy na patelni na złoty kolor. Przed podaniem kotleciki posypujemy na wierzchu świeżo mielonym pieprzem.

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, wykładamy na talerz polewamy oliwą z oliwek i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Rukolę, mieszamy z pokrojonym na części pomidorem, i pokrojoną w piórka cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Czytaj także

 0

Czytaj także