Porowo-pieczarkowy makaron lasagne

Porowo-pieczarkowy makaron lasagne

Dodano: 
Porowo-pieczarkowy makaron lasagne
Porowo-pieczarkowy makaron lasagne / Źródło: Picante-Jalapeno

Skład

  • opakowanie makaronu Lasagne
  • pół piersi z kurczaka
  • średniej wielkości por
  • średniej wielkości cebula
  • około 15 dag pieczarek
  • 200ml śmietany 18%
  • szczypta soli, pieprzu, ostrej i słodkiej papryki

Zaczynamy

Pierś kurczaka kroimy w kawałki, podsmażamy z przyprawami, a następnie zdejmujemy z patelni.  Następnie obieramy cebulę, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki  także obieramy, kroimy  i dodajemy do cebuli. Smażymy aż woda z pieczarek odparuje. Pora kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do cebuli z pieczarkami.  Podsmażamy, aż por zmięknie. Wówczas na patelnię dodajemy podsmażonego uprzednio kurczaka, mieszamy, na koniec dodajemy śmietanę (aby się nie zważyła, warto najpierw wymieszać śmietanę w kubeczku z łyżką ciepłego sosu z patelni). Całość zagotowujemy.Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie przekładamy go na patelnię z sosem. Mieszamy i podajemy.

Czytaj także

 0

Czytaj także