Lekki deser malinowy z granolą

Lekki deser malinowy z granolą

Dodano:   /  Zmieniono: 
Lekki deser malinowy z granolą
Lekki deser malinowy z granolą / Źródło: Picante-Jalapeno

Skład (na 2 porcje)

  • 1 szklanka granoli 
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 25 dag świeżych malin
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1/4 szklanki wrzątku

Przygotowanie

Do dwóch szklanek wsypujemy do połowy wysokości granolę. 

Żelatynę  rozpuszczamy we wrzątku. Maliny (kilka odkładamy do dekoracji) blendujemy z jogurtem i cukrem pudrem. Łączymy z przestudzoną i lekko tężejącą żelatyną. Odstawiamy do lodówki.

Gdy masa malinowa zacznie tężeć przelewamy ją do szklanek z granolą. Ponownie odstawiamy do lodówki, aby deser stężał (około 1-2 godziny) Przed podaniem wierzch dekorujemy świeżymi malinami, możemy także lekko oprószyć je cukrem pudrem.

 0

Czytaj także