Placuszki z mascarpone i jeżynami

Placuszki z mascarpone i jeżynami

Dodano:   /  Zmieniono: 
Placuszki z mascarpone i jeżynami
Placuszki z mascarpone i jeżynami / Źródło: Picante-Jalapeno

Skład:

  • 1/2 opakowania serka mascarpone (około 120 g)
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • serek homogenizowany
  • jeżyny

Mascarpone, jajko, mleko i cukier rozkłócamy rózgą na jednolitą masę. Następnie przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka chwil.

Placuszki smażymy na teflonowej patelni, na minimalnej ilości oleju. Podajemy z serkiem homogenizowanym i jeżynami.

Czytaj także

 0

Czytaj także