Makaron a la Scorsese

Makaron a la Scorsese

Dodano: 
Fot. Wikipedia
Paul Sorvino, gwiazda filmu Martina Scorsese "Chłopcy z Ferajny", przygotowuje się do wypuszczenia sygnowanych swoim nazwiskiem sosów, wg receptury swojej matki Angeliny.
Jednym z powodów rozpoczęcia działalności w branży spożywczej jest niechęć do produktów kupowanych w supermarketach. - Te sosy i nie mają odpowiednich składników oraz smaku - opowida aktor. - Robię to, bo lubię gotować, jeśli skosztujesz tych sosów, to będzie tak jakbyś jadł w moim domu.

Sorvino podkreśla zalety swoich produktów: - pomidory sprowadzam z Neapolu oliwę z oliwek zdobywam z Apulii, używane przeze mnie przyprawy jak bazylia czy oregano są świeże.
Ojciec nagrodzonej Oscarem aktorka Miry Sorvino, zapamiętany został z roli mafijnego bossa Paulie Cicero, który w jednej z klasycznych scen w filmie "Chłopcy z Ferajny" skrupulatnie tnie ząbek czosnku. Sorvino zauważa, że "prawdziwi kucharze z Neapolu nie używają cebuli w sosie marinara – zamiast tego stosują czosnek".

Sosy aktora mają trafić do sprzedaży w stanach w tym miesiącu.

"Daily News", DD

Czytaj także

 0

Czytaj także