„Wrocław na widelcu”. Niezwykły przewodnik kulinarny dostępny za darmo

„Wrocław na widelcu”. Niezwykły przewodnik kulinarny dostępny za darmo

Dodano: 
Robert Makłowicz na premierze przewodnika „Wrocław na widelcu”
Robert Makłowicz na premierze przewodnika „Wrocław na widelcu”
W środę 25 października we wrocławskim klubie Proza odbyła się uroczysta premiera przewodnika kulinarnego „Wrocław na widelcu”, napisanego przez Roberta Makłowicza i tragicznie zmarłego Piotra Bikonta.

Wieloletnia fascynacja autorów wrocławską gastronomią znalazła odzwierciedlenie we wspólnie stworzonej unikalnej publikacji, wyjątkowej pod każdym względem, tym bardziej że za publikacją stoją nie tylko dwaj znakomici krytycy kulinarni, ale – przede wszystkim – twórcy idei czerwcowego festiwalu „Europa na Widelcu”, który od lat gromadzi na wrocławskim Rynku tysiące miłośników dobrego jedzenia z Polski i świata.

– To wyjątkowa rzecz, bo nie ma miasta w Polsce, które z własnej inicjatywy chciałoby o sobie opowiedzieć od strony kulinarnej – powiedział na wstępie Robert Makłowicz. – Oczywiście są różnego rodzaju przewodniki kulinarne po miastach, ale nie są one przez dane miasto firmowane czy sygnowane – uzupełnił.

Przewodnik przedstawiający 33 wrocławskie restauracje jest darmowy. Będzie dostępny w punktach informacji turystycznej.

Podczas środowego spotkania poznaliśmy także laureatów konkursu na Najlepszy Smak Dolnego Śląska 2017, organizowanego w ramach festiwalu „Europa na Widelcu”.

Przewodnik w wersji elektronicznej dostępny jest na stronie: https://visitwroclaw.eu/

Czytaj także

 0

Czytaj także